tirsdag den 21. juli 2015

Lidt cykel tanker

Burde egentlig skrive om de to næste cykelture, jeg har været på. Men synes ikke rigtig jeg kan få de rette ord ud. Det er lidt som at gentage sig selv hele tiden.

Jeg elsker at cykle, at slå tankerne fra og bare blæse der ud af. Det er balsam for sjælen. Samt man får set og oplevet en masse, man normalt ikke får set eller oplevet i bil. Samt den følelse af stolthed og selvtillid man får, når endnu et løb eller en lang tur er klaret. Den kan ikke måles med noget andet.

Tænk at det kun er 5 mdr siden, jeg startede op med at cykle igen. Der kunne jeg lige klare 6 - 10 km på motioncyklen. Nu er en træningstur på 50 - 60 km, og de lange ture på omkring eller over 100 km. Det er hel vildt.

Mit næste mål er at nå de 150 til 200 km på cykel, og ja på en dag. For mit næste lange løb er på 143 km - Falster Rundt - så skal have nået de 150 km, inden næste mdr.

Min tanke er at cykle en tur til Møn, også ta den over Vordingborg hjem. Det vil give en tur på omkring 160 km, alt efter hvilken vej jeg vælger.
Har nemlig ikke nogen gps eller kort, køre efter vejskiltene og hvad jeg kan huske, fra andre ture. Gider ikke have en bestemt rute, jeg SKAL følge. Vil hellere bare cykle der ud af, og så have en ide om hvilken vej jeg skal. På den måde bliver turen mere spændende og til tider meget anderledes, end jeg have til tænkt den hjemmefra.

Naturen er smuk.

Hastighed og tid spiller for nogen en stor rolle, når de racer af sted på cyklen. Gennemsnittet skal helst være over 30km/t og tiden så lav som muligt. Men når de overhoved at opleve noget, eller halser de bare den ud af med "tunnel syn". Jeg ved det ikke, men er altid imponeret over deres fart, når de kommer blæsende forbi mig. 
Selv holder jeg et gennemsnit på 25 - 26km/t, hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med. Med det kan jeg stadig nå at opleve naturen, at se og høre og dufte til naturen. 
Jeg træner ikke for at cykle stærkt, jeg træner for at cykle langt. Jeg træner udholdenhed. Det kan godt være jeg bruger 4 - 5- 6 timer på mine lange ture, men jeg kommer ikke hjem total smadret. Jeg er træt ja, og har ondt i ben og bagdel ja, men jeg kan stå og gå bagefter, og det er for mig en stor sejer, hver gang.

Jeg var i Jylland og cykle, på min tunge tour cykel, med stor oppakning. Her cyklede jeg fra Vejle til Vesterhavet og retur til Middelfart på en uge. Det lyder for nogen måske som lang tid, men det var ikke noget cykelløb. Det var mig, der prøvede at finde mig selv og komme lidt væk fra det hele.
Men med den tur, beviste jeg for mig selv, at jeg godt kan cykle langt og flere dage i træk. 
Ved ikke hvor lang turen præcis var, for har ingen måling på den. Men mit bud er 4 - 500km, på en cykel der vejer omkring 20kg og en oppakning, der vejede lige så meget. Det var til tider hårdt, især fordi de jyske cykelstier er som en labyrint, de giver absolut INGEN mening. Heller ikke selvom man har et kort.

Men en ting er sikkert, jeg skal ud og cykle i det jyske igen. Vil prøve turen op langs med Vesterhavet via Hvidesande, Thyborøn og op til Skagen. Men det bliver ikke før til næste år :)

 Vesterhavet og min cykel.

Kommende projekter: 

Jeg har fået en gammel racercykel, en model næsten magen til min gamle racer "Det blå lyn". Den er ikke nær så velholdt, men har nogle fine dele, som kan komme over på min blå racer. Bla for bremsen skal skiftes på min, da den tog skade, ved mødet med skiltet.
Samtidig vil den reserve cykel også være en god øvelse for mig. For skal bla. have lært at skifte dæk. Ja det kan jeg så ikke endnu. Har set det blive gjort MANGE gange og har en god ide om, hvordan man gør. Men har endnu ikke prøvet det. For har 7-9-13 indtil videre været forskånet for at punktere. Frygter virkelig den dag det sker, for skal nok ske en dag jeg er alene på langfart, og ingen hjælp kan få.
Samtidig overvejer jeg at lave en af racerne om til en vintercykel, for vil ikke stoppe med at cykle, bare fordi det bliver vinter. Formen skal holdes HELE året!!

Så der er nok at gå i gang med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar