mandag den 27. april 2015

Aften træning og test af cykel

Efter mit styrt i sidste uge, har racercyklen holdt en lille pause. For den havde fået et ordenligt gok i forbremsen, som er blevet nogenlunde rettet. Men jeg frygtede at forhjulet var slået skævt. Så dagens tur var en test om hjulet og forbremsen virkede eller ej.

Tog en tur over Herlufmagle til Skelby, op over alle bakkerne i stiv modvind. Det giver godt i lårmusklerne, i sær efter 2 dages pause. Her kunne cyklen rigtig blive testet, og den kører heldigvis fint, ingen slinger i fordækket. Dog piver forbremsen lidt, men det var som forventet. Så brugte mest bagbremsen, og holdte lidt igen ned af de store bakker, for gider ikke flere styrt foreløbig.
Fra Skelby gik turen via Holløse til Vallensved, en flot tur ud over landet, med nogle dejlige bakker og sidevind.

Der er ikke noget bedre end at knokle derud af, med vinden i håret, mens fuglene synger og rapsmarkerne langsomt får farve. Så får tankerne frit løb og man glemmer næsten tid og sted. Men jeg HUSKER at kigge op og se mig for.
Kilometer efter kilometer fare forbi en, og før man får set sig for, er man tilbage i virkeligheden, med biler, hovedveje der skal krydses og ens fulde koncentration. Vallensved er nået og turen går videre til Fodsporet, et dejligt langt lige spor, hvor man burde kunne drøne afsted, hvis det ikke lige var får alle bommene, der er undervejs. De er vildt irreterende, men selvfølgelig opsat for at motorcykler og andre motor køretøjer ikke skal kunne komme ind på sporet. Men de bremser konstant ens fart. Man når lige op og runde de 30km/t, så må man ned i fart igen.
På trods af alle bommene, er det en dejlig tur, hvor man er tæt på naturen. En hare sidder i vejkantet og kigger mistroisk på en, før den drøner afsted i modsat retning. Fuglene synger og har travlt med redebyggeri. Træerne er så små begyndt at få grønne blade, foråret er virkelig kommet. Det er på sådanne ture, jeg lader op til at klare hverdagen. Her er stress og jag langt væk. Her er kun mig, cyklen og landevejen.
Til sidst når man enden af Fodsporet, og tilbage i byens travle trafik. Nu skal alt ens opmærksomhed rettes mod de andre trafikanter, i håb om at komme sikkert gennem byen. Turen går fra Herlufholm, ud mod den nye rundkørsel og videre mod Ringsted. Der er heldigvis cykelsti, men ikke en særlig racercykel venlig en, smal og fyldt med grus, og en lidt stejl nedad bakke. Der skulle tungen holdes lige i munden. Gulerodshuset er i sigte, og turen går igennem stenskoven hjem, med flere små lettere hissige bakker. Der kom lidt sved på panden, Endelig kommer Fensmark og jeg er næsten hjemme.
Dog skulle en 4hjulstrækker køre næsten ud foran mig, hvilket var ok, hvis han kunne finde ud af, at træde på speederen. Måtte bremse for ham, og lå lige i røven på ham det sidste stykke vej, selvom han prøvede at gasse op. Men altså når der er bump og man kun må køre 40, ja så var det nemt for mig at ligge på hjul.

En dejlig aftenstur, hvor cyklen blev testet og godkendt!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar