mandag den 1. juni 2015

Tøserunden - Målet nået.

Endelig kom dagen, hvor Tøserunden skulle køres. Den der startede det hele, den der skulle være mit 40års mål. Som nu skulle klares 2år før tid :-)

Dagen startede MEGET tidligt. For kl.5 ringede vækkeuret. Men tror aldrig jeg har vågnet SÅ hurtigt, når det ringede. Men viste bare at i dag var dagen, den store dag!

Men det viste vejret vist ikke, for selvom jeg selvfølgelig håbede på godt vejr, ja så regnede det. Nå pyt, en smule regn skulle ikke stoppe mig.

Fik pakket cyklen i bilen med tilbehør, og på med vinter cykeltøjet. For det var mere efterårsvejr end forårs vejr.

Afsted gik det til Køge, hvor vi først fik hentet startnr. Der var mange kvinder inde og hente nr. Men vi fik det udleveret også afsted mod havnen.

På trods af det dårlige vejr, var der fest på havnen, og de var allerede godt i gang med at sende cykelister afsted på ruten.

Der var en lille halv time, til jeg skulle afsted. Lige tid til en extra kop kaffe til at holde varmen og toilet besøg.
Mens jeg stod og ventede forsøgte solen at kigge frem og man så pletvis blå himmel. Det var rart at mærke lidt varme fra solen. Desværre blev det ikke ved, snart kom de mørke skyer frem igen og truede med mere regn.

Endelig blev det min tur. Box nr 64 kl.09:06.
Da jeg var alene på turen, ville jeg finde nogen og ligge på hjul hos, har lært af min fejl fra Scalaløbet, aldrig køre hele turen alene.
Heldigt for mig, skulle en gruppe fra Team Rynkeby starte samtidig, dem kunne jeg godt ligge på hjul hos.

Endelig gik starten, ud af boxen og ud af Køge. De første 10km gik fint der ud af, men så kom vi sørma til brosten, ikke det fedeste at cykle på, og slet ikke våde brosten.
Det var kun nogle hundrede meter, vi kørte på brosten, men det føltes som evigheder og som om man blev rystet totalt af led.

Efter ca. 20km var det slut med tørvejr. De mørke skyer gled ind foran solen og det begyndte at regne, første stille og roligt, men efterhånden tog det til, og vinden lige så.

Jeg havde ligget lige så fint bag Team Rynkeby, sammen med en på mountainbike. Men de stoppede for at få regntøj på, så jeg og mountainbikeren fortsatte videre. Ingen af os havde regntøj på eller med. Så det var bare videre.

Vi skød en god fart, og overhalede mange af de andre, for det var ikke vejr til hygge kørsel.
Ved de 30km kom det første depot. Her var allerede mange mennesker, alle enten i regntøj eller våde. Men forplejningen var perfekt. En varm kop kaffe, det var lige hvad vi havde brug for, til at få lidt varme i fingerne og kroppen, samt en bolle med pålæg.

Efter en lille pause der, kørte jeg alene videre. For hendes jeg fulgtes med, skulle vente på sin egen lille gruppe.

Regnen var kraftig og vinden lige så. Jeg var efterhånden godt gennemblødt, og havde kun et mål nu, at komme hjem hurtigst muligt.

Heldigvis havde jeg rygvind fra de 30km og til omkring de 90km. Hvilket blev udnyttet fuldt ud.
Faktisk gik det så godt fra de 30km til de 60km, hvor næste depot lå, at jeg blev helt overrasket over at se det. Var slet ikke klar til depot stop, så kørte videre. Skulle bare gennemføre.

Endelig stoppede regnen og solen kiggede lidt frem. Det var rart at mærke varmen lidt igen, og mit tøj nåede faktisk at tørre lidt. Før regnen igen vente tilbage.

Jeg havde lagt mig på hjul af to hurtig kører, kort efter de 60km, og det gik bare godt der ud af. De skød en god fart, hvilket passede mig fint.

Da vi nåede de 90km, var der endnu et depot. Her holdte de andre ind, men jeg ville bare videre og hjem. Så kørte videre alene.

For havde som sagt lært noget fra Scalaløbet. Altid havde sit eget depot med. Så jeg havde 2 proteinbarer, en stor Snickers og en pk druesukker med i baglommen, samt to drikkedunke saftevand.
Som blev indtaget undervejs.

Efter de 90km gik turen for alvor hjem over. Men nu  havde jeg ikke længere rygvind, men sidevind og modvind. Til tider måtte jeg kæmpe både mod regnen og at holde cyklen på vejen. Det var virkelig hårdt.

Men som om det ikke var nok at kæmpe imod, begyndte det også at hagle. Store hårdt slående hagl.
Så det var ned på den lille klinge og ellers bare kæmpe imod. For nu var målet nær.

Da jeg nåede de 103km kom det sidste depot. Her var det pause tid. Kunne godt mærke at jeg havde knoklet hårdt de sidst 13km. Så holdte en kort pause og fik lige strukket benene og spist lidt.
Det var virkelig rart, også fordi det endelig var holdt op med at regne igen. Her skinnede solen lige frem.

Nu gik det for alvor hjem over. Der var kun 9km tilbage. Så jeg gav den alt hvad der var tilbage af krafter. Endelig dukkede mål stedet op, et MEGET velkomment syn. Og sikke en hylest man fik, blev lidt overrasket. For folk stod lange mållinjen og klappede og heppede :-)

                                                  Endelig i mål :-)

For enden af mål linjen fik alle en medalje, fordi Tøserunden fejrede 25års jubilæum i år. Et dejligt minde at få. Fik også indgraveret mit navn og tiden på medaljen.

Tiden blev 4t 55m 00s. En time mere end jeg havde planlagt, men havde jo ikke med regnet det dårlige vejr og kraftige vind. Så er godt tilfreds med min tid.

Min samlede placering er jeg også godt tilfreds med. Blev nr. 276 ud af 3906 deltagere og nr. 24 i min klasse på 239. Dvs dem der startede samtidig med mig.


På trods af vejret, var det et rigtig godt løb. Med rigtig god vejvisning, hjælpere, depoter og forplejning.

Samt jeg nåede mit mål :-)

Jeg gennemførte Tøserunden. Mit mål er nået 2 år før tid!!!
 Men kan ikke stoppe her, for er blevet bidt af, at køre cykelløb. Elsker at cykle og kan mærke jeg er blevet stærkere, kan klare mere. Det så fedt.

Det næste løb er lige om hjørnet. Men dog kun et kort løb. Søen Rundt på 45km. Her vil jeg prøve at give den max gas hele vejen. Dog er der mange bakker, så nu må vi se.

Her efter står den på Køge Tour, en rute på 104km. Det skal nok blive godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar