lørdag den 22. august 2015

Falster Rundt.

Søndag d. 9 august stod der endnu et cykelløb på programmet. Denne gang mit længste løb, nemlig Falster Rundt på 143km. Et løb jeg havde glædet mig meget til.

Det var tidlig op, for der var en times kørsel, og vi skulle jo også lige finde en parkeringsplads og hente start nr. Jeg havde nr. 2018.

                                          Start stedet var ved Brandmuseet i Nykøbing Falster.

Vejret var perfekt med blå himmel, høj sol og ikke meget vind. Dog blev det i løbet af dagen lige lovlig varmt, men det var jo egentlig et luksus problem.

Kl.9 gik starten for både 100km og 143km.

Tempoet var højt, lige fra starten af, og snart var vi ude af Nykøbing F. Vi var en stor gruppe, som fulgtes ad, og på en smal cykelsti, på vej ud af byen, kom en scooter kørende i mod os, og han havde åbenbart ingen intention om at stoppe. Så front gruppen måtte lave fuldt stop og vi var meget tæt på et masse styrt. Jeg nåede lige at komme ud på selve landevejen, hvor der heldigvis ikke lige var nogen biler. Men det var på et hængende hår, og det fik virkelig pulsen op.

Videre gik det mod Vålse og Nørre Alslev, for at nå først depot ved Gundslev Kirke.
Der var fart på og vi holdte et gennemsnit på 29km /t. Hvilket er lidt over mit normale gennemsnit. Men da der ingen rigtige bakker er på Falster og ingen kraftig vind, ja så gik det bare der ud af. Gruppen trak en afsted.

Vi nåede hurtigt første depot ved Gundslev kirke, men jeg var egentlig ikke i depot humør, så efter en 2 sek pause, fortsatte jeg på egen hånd. Er jo vant til at cykle alene, så det var intet problem.
Men kort efter kom to og overhalede mig, som jeg hægtede mig på. De kørte godt nok noget stærkere, end gruppen gjorde. Men hva, det gik nok. Så dem lå jeg på hjul hos indtil vi nåede depotet ved Hesnæs havn. Her holdte jeg min første pause, efter ca 65km.
Her fik vi lækre hjemmelavede sandwich og vand, masser af dejlig koldt vand. For temperaturen var efterhånden kravlet godt op over de 20 grader. Så der skulle masser af vand til. Det var nogle helt fantastiske depoter, med mad, chokolade, muslibar, frugt, vand mm. Man manglede intet.

Efter en kort pause her, fortsatte jeg på egen hånd, videre mod Marienlyst.

Turen til Marienlyst gik fint, der var godt fart på. Men da jeg nåede ned til Marienlyst, begyndte vej visnings skiltene at halte. Første sted skulle man dreje, men der var intet skilt. Heldigvis var der en der lige kunne vise mig vej, så hurtigt videre derfra.

Ved 3 depot i Marienlyst fejlede vejvisningen totalt, hvis man ikke tog i depot.
Jeg kom ved en rundkørsel, og der var ingen visning til 143km. Kun den til 100km. Så endte med at køre forkert og komme ud på en større omvej. Hvilket kostede mig mit ca. 30min  forspring til gruppen. Det var virkelig øv, og tog midlertidig lysten og motivationen fra mig.

Tid sidst kom jeg dog på rette vej, og var på vej mod Gedser.
Ruten var lavet sådan, at turen til Gedser og retur til Nykøbing F. var delvis samme vej. Så mange af dem jeg allerede havde overhalet en gang, kom nu pludselig imod mig og HAVDE været i Gedser.
Det fik motivationen til at forsvinde og vejen føltes pludselig MEGET lang, ligesom vinden var imod mig.

Men fik kæmpet mig ned til Gedser og sidste depot. Et tiltrængt hvil, for var efterhånden træt og godt tørstig af varmen. Så fik hældt noget koldt vand indenbords, og noget i drikkedunken. Varm saftevand er altså ikke lige sagen, hvilket var hvad jeg havde i dunken i forvejen.

Der efter gik turen hjem over, med rygvind og mål linjen i sigte, var det som om jeg fik et extra skud energi, og det gik bare der ud af.

Endelig efter 5t 8m 31s krydsede jeg mål linjen. Jeg var super stolt og træt. Det var mit længste, men også hurtigste løb i år.

Jeg har slået næsten alle mine personlige rekorder, og turen fra start til Marienlyst blev kørt med et gennemsnit på ca. 29km/t og sluttede med et gennemsnit på 27km/t.
De 100km blev klaret på 3t 31m, en halv time hurtigere end min forrige rekord.

Det var alt i alt et kanon godt løb :)

Min endomondo måler desværre ikke altid 100% rigtigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar