lørdag den 8. august 2015

Længste cykeltur

Dagen for mit længste cykelløb - Falster Rundt 143km - nærmer sig. Så formen skulle lige finpudses og testes. Så lørdag d. 1 august drog jeg afsted på min længste cykeltur nogensinde.

Planen var at cykle til Klintholm havn på Møn også via Vordingborg hjem. En tur på omkring 170km i følge google map.

Så cyklen blev klar gjort og provianterne pakket. Har lært at huske noget spiseligt samt druesukker.
Ved 11-tiden lettede jeg hjemmefra, og turen gik ud over Kalby, Brandelev, Bøgesø og videre igennem Tappenøje. En strækning jeg snart kan uden ad.
Her efter gik det forbi Præstø, et godt stykke vej er der cykelsti. Men lige efter Præstø sluttede cykelstien, og jeg gad ikke cykle på landevejen, da bilerne køre pænt stærkt på den strækning, fra Præstø mod Kalvehave. Så drejede af og ville prøve at følge Maguritruten. Det var en STOR fejl, for endte med at køre en stor omvej. Til sidst måtte jeg vende om og cykle retur, næsten hvor jeg kom fra. Men fandt til sidst ud på rette vej, og videre gik det mod Kalvehave.

Ved Kalvehave kom broen til Møn. Det var lidt med sug i maven, at cykle over broen. Både fordi der var vejarbejde og lysregulering, men også fordi man kommer lidt højt op, og selvom der ikke var så meget vind den dag, så var der alligevel noget sidevind på toppen af broen.

Over broen kom jeg og endelig stod der Velkommen til Møn.

Lige når man er kommet over broen, står denne fine sten med teksten " Velkommen til Møn". Den susede jeg først forbi, meeennn det var jo en fin sten og et godt minde med min cykel foran. Så måtte vende og cykle tilbage, for billedet "Cykel Selfie" skulle tages.

Videre gik turen til Stege, hvor jeg efterhånde havde rundet de 70km. Så ved Stege lystbådehavn blev det første hvil holdt. Bare et lille 5min hvil. For skulle jo videre til Klintholm havn.

På Møn er der cykelsti et langt stykke af vejen, og det meste af vejen gik fint. Mødte en del cykel turister, som fint kunne gøre plads, når jeg kom susende. Desværre mødte jeg også nogen som hverken lyttede til min ringeklokke eller til råb. Men kom da forbi dem.

Kun et sted, blev det lidt kritisk. Da en mor med sin søn, også kom cyklende på cykelstien. Valgte pludselig at stoppe op midt på stien, lidt foran mig. Jeg kunne ikke nå at stoppe og måtte køre ud på vejen og ind på stien igen. Heldigt for mig, var der ingen biler, lige ved siden af os, men den bil der kom, måtte alligevel bremse lidt ned. Det er minuset ved at cykel på racer på cykelstier, nogen folk har svært ved at tage hensyn, og lige kigge sig for, før de stopper.

Men ingen skade sket, og videre gik det mod Klintholm havn. Det sidste stykke der ned, var lidt hårdt. Jeg havde modvind og masser af bakker, samt trætheden begyndte at melde sig.
Endelig stod der Klintholm havn og her summede det af liv. Der var masser af turister, badende mm.
Jeg cyklede så langt hen mod stranden man kunne, for så at trække det sidste stykke hen til kiosken. For trængte SÅ meget til noget koldt. Da det var en varm dag.
Købte en is og fandt en bænk at sidde på. Det var rart endelig at kunne sidde rigtig ned og slappe af.


Turen til Møn blev på 90km, noget længere end beregnet. Men havde ikke lige planlagt at cykle forkert ved Præstø.

På denne tur havde jeg ikke fokus på tiden, men på hvor langt jeg kunne cykle. Men havde på hele turen holdt et meget pænt gennemsnit. Jeg er ikke nogen hurtig/sprinter kører, men en lang distance kører.

Efter en lille halv time, var det tid til at komme videre, for skulle jo også hjem igen, og der var lang vej endnu. havde frygtet at det ville blive hårdt, for kroppen var begyndt at blive træt. Men den pause var åbenbart lige hvad min krop havde brug for. Jeg havde fået slappet nok af, til at den føltes helt frisk igen og klar til nye udfordringer.

Turen tilbage over Møn gik som smurt, ja faktisk hele vejen til Vordingborg. Det gik bare der ud af.
Vejret var stadig perfekt, og jeg havde nok en lille smule rygvind, hvilket jo altid er rart.

Eneste minus med turen fra Kalvehave til Vordingborg, er deres elendige cykelstier og manglen på samme. Det første stykke er den total bumpet og med mange huller. Senere forsvinder den, og de steder hvor der er cykelsti, er op og nedkørslerne fra tilstødende veje elendige. Man frygter konstant at forhjulet skal krølle sammen pga hårde bump, og man må konstant bremse ned, for at skåne dækkene så meget som muligt. Det havde været rart hvis de blev lavet lidt mere jævne og der kom nyt asfalt på visse steder.
Men ellers en dejlig tur at cykle fra Kalvehave til Vordingborg.


Jeg kom igennem Vordingborg og endelig gik turen hjem mod Næstved igen. Jeg kunne begynde at mærke sofaen kalde på mig. For var efterhånden godt brugt i både ben og krop. Mine ben og fødder summede og skulderne var begyndt at brokke sig.

Da jeg nåede is kiosken på vejen mod Næstved, var det tid til min sidste pause. Her stod den på en god kop kaffe og lidt at tygge på.
På det tidspunkt havde jeg cyklet omkring 150km. Så nu havde jeg klaret de 143km som Falster Rundt er, så den skal jeg nok klare.

Kort efter fortsatte jeg det sidste stykke vej hjem, endelig stod der Næstved på skiltet og jeg susede igennem byen hjem. Det er længe siden jeg har været SÅ glad for at komme hjem.

Jeg havde i dag cyklet 176km på 7 timer. Det synes jeg er lidt af en bedrift, i hvert fald for mit vedkommende. Da det er det længste, jeg nogensinde har cyklet.

Men det bliver bestemt ikke sidste gang, jeg tar på langfart. For vil gerne op og runde de 200km på en dag, og helst i år. Hvis ellers tiden og vejret vil samarbejde.

Min langtids plan er, at til næste sommer vil jeg deltage i cykelløbet Sjælland Rundt som er på 305km. Så må vi se om jeg kan få trænet mig op til det, men det tror jeg nu ikke liver det store problem. Skal bare have øget min gennemsnitsfart lidt, så burde det godt kunne lade sig gøre.

Mit næste løb er som sagt Falster Rundt på 143km. Det skal nok blive godt. Der efter står den på Medieløbet og 96km. Til sidst slutter jeg sæsonen af med Farø Bro løbet på 100km.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar