onsdag den 2. august 2017

Cykelferie i Jylland.

Regnet næsten væk.

Jeg er ikke god til en masse planlægning, før en ferie. Jeg er bedre til bare at hoppe ud i det, med div. problemer til følge.
I år havde jeg forsøgt at planlægge lidt, men absolut ikke godt nok. For vejret kan IKKE planlægges.
Men havde dog nogenlunde planlagt ruten. Ville egentlig ta færgen til Ebeltoft, men den går mest til Århus fra Sj. Odde, så Århus det blev også skulle turen gå via Silkeborg til Skive også videre ud til Thyborøn. Altså tværs over Jylland.
Havde også sørget for at skaffe bogen "Overnatning i det fri", som viser (næsten) alle shelter og telt pladser i Danmark. Så følte mig sikker på overnatningen denne gang.
Cyklen var klar og anhængeren var pakket.
Søndag d.23 juli tidlig morgen blev jeg hentet af en ven og kørt op til færgen ved Sjællands Odde. Skulle med færgen kl.9:45.
Vejret var ikke det bedste, skyerne så tunge ud. Men det holdte da nogenlunde tørt, indtil videre.
Fremme fik jeg pakket anhængeren og cyklet ombord på færgen.
Efter en times sejlads sådan ca. var vi i Århus. Det tog lidt tid at komme af færgen, men af kom jeg også var det ellers bare afsted.
Jeg er ikke så teknisk på vejviser punktet. Kan fare vild med en gps, til gengæld har jeg en rigtig god stedsans og er god til kort. Så havde skrevet ruten ned med vejnavne og hvornår jeg skulle dreje.
Desværre viste det sig at der var vejarbejde eller lign ved havnen, så kom ikke ind på rette vej. Endte med at starte på en væmmelig bakke. Prøvede så at køre ind på noget cykelsti i en skov, men det blev med at gå op ad, og den vej jeg skulle ned på, var efterhånden langt nede. Samtidig små regnede det i Århus, og jeg har ikke skærme på min cykel, så både anhænger og jeg blev beskidt og våd af grus fra cykelstien. Øv, øv ikke den fedeste start...... men til sidst fandt jeg en vej ned til den rette cykelsti og kom ind på rette vej.
Vejret blev bedre og jeg fortsatte der ud af, nu føltes det hele meget bedre, selvom jeg syntes vognen var tung i år.
Men det hele skulle blive meget, MEGET værre!!!!!
Jeg kom ud af Århus og havde ingen problemer med at finde vej.
Viste godt de lovede regn og skybrud, men satsede på at nå shelteret FØR det kom. Desværre var vejret ikke enig med mig.
For efter ca. 20km brød helvede løs.
Det begyndte først at regne lidt. Pyt tænkte jeg, det går nok. Jeg svedte så det var rart med lidt kølig regn. Desværre blev det ikke ved det lette støv regn, for pludselig så væltede det ned og i løbet af et øjeblik var jeg gennemblødt.
Forsøgte at stå i læ under et udhæng på et hus, men regnen blev bare ved og ved. Så fortsatte og kæmpede vider igennem regnmasserne, som væltede ned af vejene og gjorde dem til floder. Et sted var vandet helt lysebrunt af jord og der var nok 10 cm vand på vejen, så håbede bare på der ingen huller eller lign var i vejen, for det kunne man ikke se.
Der var ca 31km ud til shelteret i følge google map, men den havde ikke taget højde for vejarbejde, som var i gang i Hornslet. Så der stod jeg i øs regnvejr og kunne ikke komme videre pga spor/vejarbejde. Heldigvis var der sat skilte op til en omvej, ikke fedt men videre kom jeg.
Til sidst dukkede vej op ned til shelteret, nøj jeg var glad. For var efterhånden SÅ våd at det føltes som at være i en swimming pool. Desværre var shelteret optaget og der var kun ET shelter.
Nu kunne det hele ikke blive meget værre.
Satte mig i bålhytten og fik skiftet bluse, så jeg i det mindste havde en tør bluse på. Det eneste der var tørt.
Men nu var gode råd dyre, for selvom dem der var i shelteret kom og sagde at de ikke skulle blive der. Var jeg SÅ våd at intet der ville kunne give mig varmen. For det ville være umuligt at tænde bål, og det viste sig at alt mit tøj også var vådt, selvom det var i plastikposer, så var det ikke nok til skybrudsregn.
Skrev en "Hjælp mig" hilsen på facebook, og gudskelov var der nogen der ville hjælpe mig. Så pakkede sammen og cyklede til Randers ca 20km væk.
Fandt stationen i Randers og blev her hentet af en cykel ven, som så kørte mig ned syd på igen til Låsby, hvor en gammel efterskolekammerat godt ville huse mig.
Det var virkelig rart at komme ind i tørvejr, få et varmt bad, en kop varm kaffe og tørt tøj på.
Jeg møder normalt ikke meget hjælp fra omverden, men denne dag var det virkelig rart at mærke, at der stadig er gode og hjælpsomme mennesker til. Jeg er dem evig taknemlig  
Min anhænger er en metal ramme med en plastikkasse inden i og der er ingen afløbshuller, så da jeg pakkede ud, stod der vand i bunden af kassen og alt mit tøj var vådt. samt mange af mine andre ting.
Ikke lige den start jeg havde brug for. Havde cyklet omkring 50km i regnvejr, for at blive kørt syd på igen, næsten ned til start, hvor jeg så kunne starte forfra. Hmmm....
Blev to dage i Låsby, til vejret endelig var godt igen.
Tirsdag d.25 juli om morgen var jeg endelig klar til igen at komme ud og cykle.
Havde fundet et shelter ved Silkeborg, som jeg ville cykle ud til. Det lå omkring 40km væk, ikke så lang en tur, men var ikke i humør til at cykle langt.
Turen ud til shelteret gik godt, selvom bakkerne ved Silkeborg var hårde. Trak cykel og anhænger op ad en MEGET lang bakke, igennem Silkeborg som bare blev ved og ved og ved.
Ved ikke hvad der var med den anhænger i år, men den var bare TUNG. Synes ellers ikke jeg havde for meget med, men det har jeg bestemt haft. Må lave en bedre vurdering til næste år, om hvad der er nødvendigt og IKKE nødvendigt, at have med.
Jeg elsker det jyske landskab, om det er granskovene eller den jyske hede, så er det bare SÅ flot. Og når man kører igennem det, glemmer man den tunge anhænger og ømme krop.
Fremme ved shelteret var der igen folk, jeg var bare ikke heldig med de sheltere. Heldigvis var de på vej videre også kunne jeg snuppe shelteret.
Mit tøj var stadig små vådt og fugtigt, så alt blev hængt til tørre og tørrede hurtigt pga den lune vind.
Shelteret lå på vandreruten for Hærvejen,, så der kom mange vandrere forbi. Nogen skulle bare hvile lidt og have en bid mad, to andre hold blev og slog telt op. Det var der masser af plads til.
Faktisk var det et rigtig fint sted, med et pænt shelter, bålplads, brænde og et multoilet. Som var fint nok, men de havde glemt udluftningen. Det var lige så ens øjne løb i vand, hvis man ture bruge det.
Det var et rigtig hyggeligt sted og jeg fik lavet mad over bål, elsker det. Samt drukket kaffe med de andre på pladsen.
Næste morgen onsdag d.26 juli stod jeg tidligt op, for denne dag skulle det være godt vejr også skulle der cykles. Ville nå så langt som muligt.
Ville egentlig hav været op forbi Skive og finde et bestemt område, men droppede det igen bla. pga vejret.
Så fandt ruten fra shelteret til Thyborøn og begyndte at cykle.
Her startede jeg så med at cykle forkert, troede jeg kunne ta en smutvej, det endte så med at blive en 3km omvej.
Nå pyt kom ind på rette vej og der ud af.
Nyder at cykle der ud af på de små jyske veje. Men man kan ikke KUN køre på de små veje, så endte på et tidspunkt ude på en stor landevej uden cykelsti. Det var ikke så rat, når man nu også har en anhænger med.
Cyklede hele dagen og hen ad aften tid nåede til Vinderup, hvor der skulle være masser af sheltere og skove man måtte sove i.
Kørte forbi en superbrugs, for at få købt lidt drikkelse og noget spiseligt.
Havde på denne tur faktisk mødt en del andre kvinder, som også var på cykelferie. Det var hyggeligt at få en lille sludder og udveksle erfaringer.
Havde dog også mødt nogle folk, som troede jeg var hjemløs.... hmmm, måske pga min anhænger, hvor alt var pakket ind i sorte plastiksække.
Ved godt man kan få specielle vandtætte sække til ens udstyr, men altså jeg kan godt li det simple og enkelte, og en plastiksæk kan nemt smides ud, hvis den går i stykker, det gør man ikke med sådan en sæk.
Så lad folk tro hvad de vil, jeg er ligeglad.
Fik handlet lidt i superbrugsen og skulle så finde et sted at sove. Valgte et shelter der lå lidt væk fra byen, kan godt lide at der er fred og ro.
Men på vejen ud til shelteret, spottede jeg et lille skilt, som beviser at skoven tilhører naturstyrelsen, også må man godt overnatte i den.
På det tidspunkt var jeg godt træt, for havde cyklet i mange timer. Så trak cykel og anhænger ind i skoven og fandt et sted at slå mit "telt" op, som består af 3 presseninger.
Fik sovet lidt den nat, men blev vækket flere gange af irreterende myg og sorte biller, der støjede.
Har ikke tal på hvor mange myggestik jeg har fået, men myggene kan virkelig godt lide mig på trods af myggespray.
Næste morgen Torsdag d.27 juli blev jeg vækket af mere regn og tordenvejr.
Et lyn slog ned lige i nærheden og lyste mit lille grønne "telt" helt op... nøj der hoppede jeg engang. For der kom også nogle MEGET høje brag. Måtte kigge ud engang for at sikre at skoven ikke brændte. Heldigvis var alt fint og efter lidt tid faldt jeg i søvn igen.
Vågnede igen senere og der var regnvejret stoppet. Så fik pakket sammen og slæbt cykel med anhænger ud af skoven igen, hvilket ikke var det nemmeste.
Cyklede tilbage til Vinderup og kørte ned på stationen. Ville ta toget til Struer også se hvor langt jeg kunne komme derfra.
Turen i år var bare ikke det samme som sidste år.
Måske pga den dårlige start og at min cykel kondi ikke er nær så god i år, som den var sidste år.
Jeg fik taget toget til Struer også tog jeg toget hjem. Orkede ikke mere. Var træt af regnen og det var bare ikke sjovt i år.
Så tog toget til Korsør og cyklede hjem derfra.
Kom hjem tidligt fredag morgen efter at have cyklet hele natten.
Total udkørt, træt og sulten.
Det har været en rigtig øv tur i år. Eneste positive var at jeg mødte nogle nye folk og fik hilst på gamle veninder.
Til næste år skal det hele planlægges på forhånd og jeg skal have et rigtig telt med.
Til sidst lidt billeder fra min tur. Fik ikke taget så mange pga regnvejret.Ingen kommentarer:

Send en kommentar